Welkom op Airborne Memories

Welkom bij Airborne Memories. Op deze website vertellen bewoners uit de regio Renkum/Arnhem verhalen over de Slag om Arnhem, de daarop volgende evacuaties, de periode elders en de wederopbouw. Zowel herinneringen uit eigen ervaring als verhalen uit overlevering. Iedereen, ook jij, mag meedoen. Niet alleen de eerste generatie ooggetuigen, maar ook hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen!

Ga naar Doe mee! om te lezen hoe jij een bijdrage kunt leveren.

Evacuaties

Meer dan 150.000 burgers moesten na de Slag om Arnhem op bevel van de Duitsers huis en haard met onbekende bestemming verlaten. De meesten keerden pas na negen maanden terug in hun vaak geplunderde of verwoeste huizen. Wat voor vormende impact hadden hun ervaringen tijdens evacuatie en wederopbouw op hen en hun nakomelingen?

Persoonlijke verhalen

Op Airborne Memories worden gewone, alledaagse herinneringen en verhalen van buurtbewoners verzameld en vastgelegd door vrijwilligers. Aan de hand van deze persoonlijke verhalen en foto’s worden de ervaringen van de burgerbevolking naar aanleiding van de Slag om Arnhem levendig in beeld gebracht. Airborne Memories is ván en vóór de bewoners uit de regio Renkum/Arnhem. Jong en oud kan zich opgeven als vrijwilliger om medeburgers te gaan interviewen over hun ervaringen (of uit overlevering die van hun familieleden/(groot)ouders) over de Slag om Arnhem, de daarop volgende evacuaties, de periode elders, de wederopbouw en de invloed van deze gebeurtenissen op het leven van vandaag.